Österäng firade när bygdegården fyllde 50 år

Lördagen den 2 september var det extra festligt i Österäng där bygdegårdsföreningen ställt till med jubileumsfirande med anledning av att bygdegården fyller 50 år.
Under eftermiddagen ordnades en rad aktiviteter kring bygdegården med lekar och tävlingar som var anpassade för besökare i alla åldrar. Ett knattelopp var ordnat för barnen och det bjöds turer med häst och vagn runt fotbollsplanen. Andra aktiviteter var tipspromenad, beachvolleyboll, boule och femkamp.
Österängsboa var öppen hela eftermiddagen där det serverades glass och kaffe med hembakt. Denna helg innebar också säsongsavslutning för den lokala kaffestugan i samhället.
På kvällen var det jubileumsfest i bygdegården och föreningens ordförande Maria Borg kunde välkomna ett 90-tal personer.
Karin Jonsson höll ett kåseri där hon gav en kort historik och berättade om det engagemang som ortsborna visade när de för 50 år sedan lät bygga det hus som genom alla år varit bygdens naturliga samlingsplats.
Bygdegården byggdes alltså 1967, men redan 1946 bildades andelsföreningen och en syförening såg till att en ekonomisk grundplåt fanns när det var dags att sätta spaden i jorden. Hon nämnde också om personer som genom ett stort ideellt arbete betytt och betyder mycket för att hålla verksamheten igång.
Under kvällen serverades mat och jubileumstårta och firandet avslutades med dans till musik av Kalle & Stefan.